Pressiteade: Hansa Bussiliinid võtab juulis üle 321 avaliku bussiliini teenindamise Tartu maakonnas

Pressiteade 22.03.2023

Hansa Bussiliinid AS toob juuli alguses Tartu maakonnaliinidele uhiuued keskkonnasäästlikud biodiislil sõitvad bussid ning asub teenindama 321 liini.

MTÜ Tartumaa Ühistranspordikeskus ja Hansa Bussiliinid AS allkirjastasid bussiliiniveo lepingu, mis kehtib viis aastat ja kolm kuud.

Bussiettevõte toob lepingu täitmiseks liinidele 63 uut keskkonnasäästlikku Iveco Crossway ja Feniksbussi. Investeeringu maht on 10 miljonit eurot. Ettevõtte liinimaht kasvab uue lepinguga 4,4 miljonit liinikilomeetrit aastas.

Hansa Bussiliinide juhatuse liige Andres Puskar kinnitab, et pooled bussid on juba saabunud ja näha saab neid 12. aprillil infopäeval teaduskeskuse AHHAA parklas.
Bussid on silmatorkavad oma kuldse värvi poolest, mis on Tartumaa Ühistranspordikeskuse erisoov. Lisaks muudele kaasaegsetele lahendustele on kümnel bussil spetsiaalsed välised jalgrattahoidjad neljale rattale.

Andres Puskar märgib, et Tartu maakonna avalike liinide teenindamise leping on üks suuremaid aastase liinikilomeetrite mahuga lepinguid Eestis ning selle teenindamiseks avame uue Tartu osakonna ning ootame meiega liituma 100 inimest.

Puskar lisab, et liinide kaugemad alguspunktid on näiteks Jõgeva, Puurmani, Kallaste, Mehikoorma, Mustvee, Põltsamaa, Rannu, Rõngu, Ahja, Otepää, mistõttu on väga oodatud bussijuhid ka kaugemalt meiega liituma. Sõidugraafikuid teeb MTÜ Tartumaa Ühistranspordikeskus ning need võivad mingil määral muutuda seoses reisijate liikumisvajaduste ja mahtudega.

Hansa Bussiliinid AS korraldab siseriiklikke avalikke ja kommertsliinivedusid ning tellimus- ja töötajate regulaarvedusid.
2005. aastal omandati Mulgi Reisid AS ja siseneti liiniveo turule. Mulgi Reisidest sai 2013.a. Hansa Bussiliinid. Võeti kasutusele Hansaliinid kaubamärk.
Hansa Bussiliinid AS kuulub Hansabussi kontserni, mis korraldab bussitransporti Eestis ja Lätis. Kontsernis töötab orienteeruvalt 500 inimest, käive 27 miljonit eurot.

Lisainfo:
Hansa Bussiliinide juhatuse liige Andres Puskar